Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

De behoeften van de mensen staan zelden centraal bij wereldwijde dataverzameling. Dalang Fever 3. How Data Can Empower a Migrant Society is een participatief onderzoeksproject gericht op het begrijpen van de wensen en behoeften van inwoners van Dalang, een snel veranderende wijk in de buitenwijken van Shenzhen.

Over de migranten die in dit afgelegen en vaak over het hoofd geziene gebied wonen en werken, zijn zeer weinig gegevens beschikbaar, alleen ontoegankelijke gebruikersgegevens. Het Nieuwe Instituut en het International New Town Institute (INTI) werkten samen met Impact Hub Shenzhen om zelfstandig en anoniem kwantitatieve en kwalitatieve gegevens te verzamelen om zo echte inzichten en een beter idee van de menselijke interactie, behoeften en het netwerk in het gebied te verkrijgen. Het onderzoeksteam verzamelde structurele en semi-structurele gegevens van 350 mensen die in Dalang wonen en werken door middel van interviews en online vragenlijsten.
 
Dalang Fever 3 bestaat uit onderzoek, een tentoonstelling en een workshop, samengesteld door Linda Vlassenrood (onafhankelijk curator). Het onderzoek werd uitgevoerd door Impact Hub Shenzhen onder leiding van Tat Lam. Het tentoonstellingsontwerp en het ontwerp van de graphics zijn ontwikkeld door Koehorst in 't Veld. Dalang Fever 3 bouwt voort op twee eerdere projecten bij UABB (2013, 2015) van dezelfde curator voor het International New Town Institute (INTI). Het onderzoeksproject is onderdeel van het DATAstudio programma (2015-2019) van Het Nieuwe Instituut, dat zich richt op de vraag hoe data en technologie in dienst kunnen staan van burgers en wijken.

datum
21/12/2019
tot
31/03/2020
taal
Engels
 
locatie

Bi-City Biennale of Urbanism\Architecture 2019

toegang