Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

De 15 genomineerde materialen voor de New Material Award zijn van 20 tot en met 28 oktober te zien tijdens de Dutch Design Week in Eindhoven in Het Veem. De tweejaarlijkse prijs daagt beeldend kunstenaars, vormgevers, modeontwerpers en architecten uit om nieuwe materialen en innovatieve technieken toe te passen. De ontwerpen die zo ontstaan dragen bij aan een betere en duurzame samenleving. Tijdens de feestelijke opening op 20 oktober worden de twee winnaars bekend gemaakt. De New Material Award ten bedrage van € 15.000 voor een eindontwerp en de New Material Fellow met € 5000 voor een uitgewerkt idee waaraan een onderzoeksvraag is gekoppeld.

datum
20/10/2018
tot
28/10/2018
 
 
locatie

Dutch Design Week 
Het Veem 
Torenallee 86-02
5617 BD Eindhoven

toegang

Early Bird€ 16,00
Standaard€ 18,00

Genomineerden

De vijftien genomineerden voor de New Material Award 2018 zijn Agne Kucerenkaite met Ignorance is Bliss, Alexander Marinus met Hey Jute, Basse Stittgen met Blood Related, Daria Biryukova met Forz Glaze, Envisions met Wood in Progress, Inge Sluijs met Plasma Rock, Iris de Kievith & Annemarie Piscaer met SerVies, Ekatarina Semenova met Care for Milk, Studio Klarenbeek & Dros i.s.m. Atelier Luma met Algae Lab LUMA, Overtreders W & bureau SLA met People's Pavilion: 100% geleend, Sanne Visser met The New Age of Trichology, Shahar Livne met Lithoplast, Studio Chris Kabel met Recomposed Bamboo, Telesilla Bristogianni & Faidra Oikonomopoulou met Re3-Glass en Xandra van der Eijk met Future Remnants. Het werk van alle genomineerden is te bekijken op www.newmaterialaward.nl.

New Material Award

Er zijn twee prijzen: de New Material Award ten bedrage van € 15.000 voor een eindontwerp en de New Material Fellow met € 5.000 euro voor een uitgewerkt idee waaraan een onderzoeksvraag is gekoppeld.

De vijftien genomineerde ontwerpen zullen van 20 tot 28 oktober 2018 tentoongesteld worden tijdens Dutch Design Week 2018 in Eindhoven. Tijdens de opening op 20 oktober 2018 maakt de jury de twee winnaars bekend. De expositie van genomineerde en winnende ontwerpen zal vervolgens te zien tijdens de Salone del Mobile 2019 in Milaan.

De New Material Award is een samenwerking tussen Stichting DOENFonds Kwadraat en Het Nieuwe Instituut.