Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

Nicholas Korody (mede-oprichter van Adjustments Agency) en Marina Otero Verzier (director of Research bij Het Nieuwe Instituut) organiseren Tender Machines: Bodies, Technologies, and Labor in the Contemporary City; een marathon van lezingen, vertoningen en performances, in Shenzhen op 15 en 16 februari 2020, op uitnodiging van Eyes of the City curator Carlo Ratti. Het evenement beoogt discussies te verbreden over de introductie van kunstmatige intelligentie, machine vision en andere nieuwe technologieën in steden.

Tender Machines onderzoekt de verstrengeling van lichamen en technologieën die stedelijkheid voortbrengt. Het symposium bevraagt normatieve opvattingen over de zogenaamde "getechnologiseerde stad" of "smart city" en verwerpt binaire constructies van het "menselijke" en de "machine" die de boventoon voeren in het discours over deze onderwerpen. In plaats van daarvan, wordt technologie gezien als belichaamd en lichamen als getechnologiseerd. Wat betekent dit voor de manier waarop we vandaag de dag over steden denken?

Sprekers zijn onder andere Peijie Gu, Ian Ingram, Jen Liu, Farzin Lotfi-Jam en Mark Wasiuta, en Simone Niquille.

Het Nieuwe Instituut presenteert drie projecten tijdens de achtste editie van de Bi-City Biennale of Urbanism\Architecture (UABB) van december 2019 tot maart 2020 in Shenzhen: Automated Landscapes: Time, Cycles, Automata en Dalang Fever 3 en het symposium Tender Machines.

datum
15/02/2020
tot
16/02/2020
taal
Engels
 
locatie

Bi-City Biennale of Urbanism\Architecture (UABB), Shenzen