Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

BNA organiseert op 3 november een minisymposium over XXL printen in Het Nieuwe Instituut. Wat betekent het kunnen printen van gebouwonderdelen voor de praktijk van een architect?

Rotterdam wil de 3D-print hub van Europa worden. Wie het nieuws een beetje volgt weet dat er inmiddels van alles geprint kan worden: sieraden, prothesen, organen, huid, 3D-printers, auto’s, bruggen en woningonderdelen. In Rotterdam wordt zelfs gewerkt aan een geprinte onderzeeër (FD). De stap naar XXL printen is dus al gezet en het zal niet lang meer duren voordat we onderdelen van gebouwen gaan printen, waarmee we de mogelijkheid krijgen om akoestiek, constructie en bouwfysica in een keer en in samenhang te produceren. Maar wat betekent dit voor bouw- en ontwerpprocessen, duurzaamheid en de praktijk van een architect?

De sprekers op het symposium zijn Siebe Bakker (gespreksleider), Lennaert van Capelleveen (EHA), Paul de Ruiter (TU Delft, Chair Design Informatics), Frank Valkenburg (Leapfrog) en Wessel van Beerendonk (studio RAP).

datum
03/11/2016
tijd
16:00 – 18:00
taal
Nederlands
 
locatie

Het Nieuwe Instituut
Museumpark 25
3015 CB Rotterdam

toegang

Gratis
Aanmelden via onderstaande ticketlink