Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

Embassy of Data

De Embassy of Data, een meerdaags programma tijdens het World Design Event in Eindhoven, wil meer bewustzijn creëren van de mogelijkheden en kansen van data, maar ook van de bedreigingen én tekortkomingen. In een tentoonstelling en een uiteenlopend programma van laagdrempelige hoorcolleges, een serious game en een internationale conferentie, worden bezoekers geconfronteerd met vraagstukken rondom data en de – vaak onzichtbare – impact van data op ons dagelijks leven. De Embassy of Data betekent de afronding van het driejarig programma De Staat van Eindhoven.

Report internationale conferentie Alive. Active. Adaptive.

Naar aanleiding van de deelname van vijf ontwerpers aan de conferentie Alive. Active. Adaptive in Het Nieuwe Instituut is een report geschreven.

Nederlands paviljoen wint prijs in Cannes

Het ontwerp van Studio Sabine Marcelis voor het Nederlands paviljoen tijdens Filmfestival Cannes, dat diende als internationale ontmoetingsplek voor de internationale filmindustrie, heeft een Special Jury Prize gewonnen. Marcelis liet zich voor het ontwerp inspireren op het themajaar Honderd jaar de Stijl.

Publicatie Round N Around

Naar aanleiding van de uitkomsten van het project Round N Around in São Paulo is een publicatie uitgegeven. Het onderzoeksproject nodigde fietsers, activisten, beleidsmakers en onderzoekers uit deel te nemen aan een serie workshops en een conferentie om de omstandigheden voor fietsers te verbeteren.

Digitale experts bezoeken Nederland

Een groep digitale experts uit Noordrijn Westfalen en Vlaanderen brengen een bezoek aan Nederland om kennis te maken met het digitale ontwerpveld. Onderdeel van het programma is een expertmeeting tijdens de STRp Biënnale in Eindhoven. De groep is uitgenodigd in het kader van Het Nieuwe Instituuts Internationaal Bezoekersprogramma. Jane Szita schreef een report over de meeting (engels).

Interview met internationale bezoeker Amy Cimini

Muziekhistoricus en performer Amy Cimini bezocht Nederland als onderdeel van het Sonic Acts Festival. Het festival voor muziek, wetenschap, kunst en technologie gaat dit jaar onder de noemer Noise of Being. Cimini werd uitgenodigd in het kader van het Internationaal Bezoekersprogramma van Het Nieuwe Instituut. R&D onderzoeker Katía Truijen deed een interview met haar (engels).